Cel mai periculos infractor al Ecuadorului a dispărut din închisoare!

Liderul periculos al grupării Los Choneros din Ecuador a reușit să evadeze din închisoare. Acestea au inițiat o operațiune pentru a-l găsi și readuce sub custodie.

Într-o conferință de presă, Generalul Cesar Zapata, comandantul național al poliției, a anunțat că forțele armate ale țării au confirmat dispariția unui deținut din închisoarea din Guayaquil. Cu toate că Zapata nu a dezvăluit numele deținutului, procuratura a anunțat că va efectua o anchetă asupra „presupusei evadări” a lui Jose Adolfo Macias, liderul grupării Los Choneros.

„Fito” Macias a fost condamnat în 2011 la o pedeapsă de 34 de ani de închisoare pentru diverse infracțiuni, inclusiv trafic de droguri și crimă.

Organizația criminală Los Choneros a fost asociată de autorități cu activități precum extorcarea, crimă și trafic de droguri, printre altele. Se crede că această grupare controlează principalele închisori din țară.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Roberto Izurieta, în cadrul conferinţei de presă: „Suntem recunoscători pentru curajul şi angajamentul forţelor de ordine, care, într-o operaţiune la care au participat peste 3.000 de persoane, au intervenit în închisoare în căutarea celui mai căutat deţinut”.

Organizaţiile criminale rivale se confruntă frecvent în închisorile supraaglomerate din Ecuador, iar cifrele oficiale arată că peste 400 de deţinuţi au murit din 2021.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *