Tot mai multe tragedii pe litoral: turiștii își găsesc sfârșitul în mare!

Tot mai multe tragedii au loc pe litoralul românesc. Turiștii nu sunt speriați de valurile puternice, chiar dacă câțiva oameni și-au pierdut viața în mare. Din ce în ce mai mulți turiști își pun viața în pericol și nu ascultă de salvamari. Vineri, un om a murit la Costinești. Alți doi sunt căutați în Eforie și Vama Veche.

În ciuda avertizărilor făcute de salvamari, tot mai mulți turiști se aventurează în mare. O altă persoană și-a pierdut viața, vineri, după ce s-a aventurat în Marea Neagră, iar alte două au fost date dispărute. Autoritățile fac tot posibilul să-i găsească pe cei doi. Toată lumea se roagă la o minune, pentru a fi în viață, cu toate că șansele sunt reduse.

Pentru că a ignorat steagul roșu, un bărbat a murit la Costinești. Trupul său a fost zărit de turiști. Echipajele medicale au fost chemate de urgență. Din păcate, bărbatul a fost declarat decedat: „A fost găsit un pacient în stop cardio-respirator, s-a efectuat protocol de resuscitare, dar din păcate, fără un rezultat favorabil. Pacientul a fost declarat decedat”, a transmis Claudia Tatarici, purtător de cuvânt SAJ Constanța.

În Eforie Nord, un tată și fiica lui au intrat în apă. Curenții puternici i-au tras în larg. Niște turiști și angajatul unui loc de joacă din zonă i-au zărit și au făcut tot posibilul să-i salveze. Ei au intrat în foișorul salvamarilor și au luat echipamentele care să-i sprijine la operațiunea de salvare. Cei doi au fost salvați. Din nefericire, unul dintre salvatori a dispărut și este de negăsit: „„Ne-am dus cât mai mult în larg după el, la un moment dat era aproape de mine la 2 metri de mine, intru la suprafață ca să îl prind, am intrat pe dedesubt și când a venit la suprafață am văzut cum se duce cu capul la fund, în apă”.

Echipajele de intervenție au reluat căutările în cazul bărbatului dispărut în Marea Neagră, care a sărit în ajutorul tatălui și copilei în Eforie.

De asemenea, alvatorii au fost solicitați la Vama Veche pentru o persoană care se află în pericol de înec pe plaja Golful Pescarilor. Un echipaj SMURD din Vama Veche s-a deplasat rapid la locul incidentului. Trei scafandri s-au deplasat cu autospeciala seara trecută.

Astăzi au fost reluate căutările.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *