logo
RNTV Live

ȘOCANT: OpenAI plătește pentru conținutul de presă?

chatgpt-on-computer-chat-gpt-is-artificial-intelligence-ai-chatbot-which-was-launched-by-openai-2M84KCY
Dudau Andreea Valentina

OpenAI este dispusă să plătească milioane de dolari pentru a avea acces la conținutul de presă!

OpenAI, compania dezvoltatoare a ChatGPT, ar fi dispusă să plătească milioane de dolari pentru licențe ce îi acordă dreptul de a folosi articole de presă pentru a-și antrena programele de inteligență artificială. Astfel, tot mai multe organizații media ajung la masa negocierilor pentru a stabili anumiți termeni prin care conținutul lor poate fi preluat de servicii AI.

Suma pe care OpenAI este dispusă s-o plătească pentru a avea o astfel de licență este cuprinsă între 1 și 5 milioane de dolari. În negocieri se însrie și Apple, care dorește să încheie parteneriate pentru antrenarea programele sale AI și oferă 50 de milioane de dolari pe o perioadă de mai mulți ani pentru acces la conținutul de presă.

Problema drepturilor de autor este principala îngrijorare. Din această cauză, The New York Times a dat în judecată OpenAI și Microsoft. Publicația americană consideră că cele două companii s-au folosit de articolele jurnaliștilor NYT pentru a-și antrena inteligența artificială, fără aprobarea lor.

Mai multe publicații, precum Politico sau Associated Press, au ajuns la o înțelegere cu companiile AI pentru a se proteja de orice încălcare a drepturilor de autor.

Suma semnificativă de bani pe care OpenAI este dispus să ofere evidențiază importanța acordată respectării muncii jurnalistice și dorința companiilor de convingere a organizațiilor media să permită accesul ChatGPT la conținutul lor. În același timp, procesul intentat de The New York Times aduce o perspectivă interesantă asupra deciziei luate de OpenAI – este mai prudent să plătească milioane de dolari pentru licențe decât să riște despăgubiri în valoare de miliarde de dolari.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor