Sursa foto: digi24Sursa foto: digi24

Situația bolnavilor de Covid 19 de pe ATI stă oare într-un pix și multă voință?! Câți medici mai sunt la Spitalul Județean Ploiești și câți rezidenți mai rămân în cele două secții Covid 19?

Situație pe muchie de cuțit în cele două secții ATI Covid 19 ale Spitalului Județean de Urgență Ploiești. După ce un medic primar a fost infectat cu Sars Cov2, potrivit surselor Republika News, cei patru medici rezidenți din Timișoara și București, cu care Prahova a trecut peste toată pandemia până acum, vor pleca și ei. Așadar, de unde aveam patru rezidenți și încă ne mai trebuiau, este posibil să rămânem cu cele trei doctore rezidente, din București și Girgiu, care urmează să intre în gărzi. Acestea au fost detașate după ce o comisie a Ministerului Sănătății a făcut verificări în unitatea medicală și a constatat că cei patru rezidenți de dinainte și cei șase medici ai spitalului( care deservesc ATI și Covid și non-Covid) sunt insuficienți. Astfel s-a stabilit că ar mai fi nevoie de o nouă linie de gardă, și asa au venit prin detașare alte trei cadre medicale.

Pe scurt, de la începutul Pandemiei de Coronavirus și pâna în prezent în județul Prahova, alături de cei șase medici cu specialitate ATI( care se împart pe toate secțiile, Covid și non-Covid) au fost patru medici rezidenți: doi de la Timișoara, și alte două doctore din București. Chiar și asa, în cele două secții de Covid 19 aceștia abia reușeau să facă față gărzilor. Situația a ajuns la urechile mai marilor din București, respectiv Ministerului Sănătății, mai ales de când unitatea ATI mobilă s-a defectat, iar după două săptămâni a fost reparată. Asta pentru că deși funcțională, nu mai putea fi pornită din lipsă de medici. Tocmai de aceea s-a stabilit că mai avem nevoie de personal medical, așa că au fost detașate trei doctore rezidente din București și Giurgiu.

La un calcul simplu, ne puteam bucura de la acel moment în Prahova de prezența a șapte rezidenti în ATI Covid, alaturi de cei șase medici specialiști( în prezent unul aflat acasă, din cauza infecției cu Sars Cov 2). Doar că lucrurile nu stau chiar așa. Tot potrivit surselor Republika News am aflat că cele două rezidente din București, venite încă de la 1 iulie la SJU, nu vor să mai rămână. Și în cazul niciunuia nu se cunoaște de existența unor adrese către DSU de prelungire a perioadei de detașare. Ceilalți doi medici din Timișoara nu și-au manifestat în niciun fel dorința de a rămâne, sau de a pleca, soarta lor fiind decisă de către medicul coordonator de rezidențiat din Timișoara, care ar trebui să își dea acceptul, dar și care să primească un ordin emis de DSU, în urma unor adrese făcute de conducerea SJU Ploiești și evident DSP Prahova.

In caz contrar, fără o astfel de procedură urgentată, de la 1 Noiembrie cele două secții ATI Covid 19 se vor putea baza sigur doar pe cele trei doctorițe rezidente, ultimele venite în echipa de la Ploiești.
Totul, în contextul în care în județul nostru situația numărului pacienților de Covid 19 este gravă. Numai sâmbătă nouă dintre aceștia, în stare critică, au fost transferați la Spitalul Floreasca, doi la Brașov, iar un altul la Câmpina.
Luni, 26 octombrie, în ATI Covid de la SJU Ploiești erau 23 de pacienți ( 15 în secția interioară și 8 în cea exterioară) , alți opt luptându-se să supraviețuiască în secția de dializă Covid 19.

Redacția Republika News cere pe această cale un punct de vedere conducerii Spitalului Județean de Urgență Ploiești cu privire la ce decizii vor fi luate în perioada următoare pentru buna desfașurare a activității, pe secțiile Covid 19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *