În România, numărul cazurilor de COVID-19 a crescut în cea mai mare parte a lunii septembrie, însă majoritatea pacienților au avut forme ușoare ale bolii și nu au necesitat internare în spital. Cu toate acestea, datele oficiale indică că vârful acestui val de infecții a fost depășit cu aproximativ două săptămâni, iar numărul de noi cazuri scade rapid.

În perioada 2-8 octombrie, s-au înregistrat 9.719 cazuri noi de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, înregistrând o scădere de 26,2% față de săptămâna anterioară. De asemenea, s-au raportat 37 de decese din cauza COVID-19 în aceeași săptămână (față de 31 în săptămâna precedentă), conform ultimului bilanț săptămânal publicat de Ministerul Sănătății.

În săptămâna anterioară, 25 septembrie – 1 octombrie, au fost consemnate 13.165 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, înregistrând o scădere de 11,4% față de săptămâna precedentă.

Cu toate acestea, numărul pacienților care dezvoltă forme severe ale bolii, necesitând internarea în secțiile de terapie intensivă (ATI), este redus. La ATI erau internați 75 de pacienți în ultima săptămână (față de 82 în săptămâna anterioară).

În total, 1.217 persoane cu COVID-19 sunt internate în spitale, în creștere cu 140 față de săptămâna anterioară (1.077 internați). Din această cifră, 176 sunt minori, în creștere față de 131 în săptămâna anterioară.

În ultima săptămână, Institutul Național de Sănătate Publică a raportat 37 de decese, distribuite între 22 bărbați și 15 femei. Până în prezent, în România, 68.409 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

Sursă: 360medical.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *