Începând cu 1 octombrie 2024, Sistemul Informatic de Monitorizare Electronică (SIME) va fi implementat în 18 județe din România: Alba, Arad, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Olt, Suceava, Timiș și Tulcea. Extinderea sistemului vizează monitorizarea agresorilor în cazurile de violență domestică și aplicarea acestuia în procedurile de control judiciar, arest la domiciliu și control judiciar sub cauțiune.

SIME permite urmărirea electronică a persoanelor prin dispozitive speciale, contribuind astfel la protecția victimelor și la respectarea măsurilor impuse de autorități. Sistemul va asigura un control strict asupra respectării ordinelor de protecție și va preveni contactul între agresori și victime.

Acțiunea vine în contextul unei creșteri semnificative a cazurilor de violență domestică. În primele 8 luni ale anului 2024, au fost emise 8.978 de ordine de protecție provizorii, dintre care 3.622 au fost transformate în ordine definitive de către instanțe. Poliția Română continuă să ia măsuri pentru combaterea fenomenului, asigurând siguranța cetățenilor și monitorizarea strictă a agresorilor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews