logo
RNTV Live

Sistemul garanție-returnare debutează: 50 de bani pentru fiecare recipient înapoiat, o nouă etapă în reciclare

reciclare-selectiva
Constantin Corina

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat cu entuziasm că joi începe implementarea Sistemului Garanție-Returnare în România, marcând un pas semnificativ către transformarea țării din “țara depozitării în țara reciclării.”

Acest program inovator încurajează cetățenii să participe activ la procesul de reciclare și să contribuie la protejarea mediului înconjurător.

Conform noului sistem, participanții vor primi 50 de bani pentru fiecare recipient returnat, oferindu-le astfel o motivare financiară să adopte practici mai sustenabile și să gestioneze responsabil ambalajele consumate. Această inițiativă urmărește să reducă poluarea prin intermediul colectării selective și reciclării, încurajând, în același timp, cetățenii să devină parte activă a soluțiilor pentru problemele de mediu.

Ambalajele care intră în acest program includ sticle de plastic, doze de aluminiu, precum și alte tipuri de recipiente care pot fi reciclate. Astfel, cetățenii sunt încurajați să se implice și să identifice ambalajele eligibile pentru a contribui la succesul acestui sistem.

Cu lansarea Sistemului Garanție-Returnare, România se aliniază cu alte țări europene care au implementat cu succes astfel de programe, marcând un angajament solid față de protecția mediului și gestionarea durabilă a deșeurilor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor