Este scandal pe sistemul de apa si canalizare al orasului Boldesti-Scaeni, dupa ce contractul cu fostul operator a expirat in noiembrie, anul trecut. Acum viceprimarul, impreuna cu o parte dintre consilierii locali, acuza ca fostul concesionar al sistemului de apa refuza sa predea bunurile municipalitatii, desi nu mai detine o serie de avize necesare pentru functionare. In replica, reprezentantii companiei de distributie spun ca motivul pentru care se intarzie predarea este ca nu au primit documentele care sa includa inventarul actualizat. In plus, explica acestia, potrivit legislatiei, daca ar intrerupe furnizarea apei, risca sa faca ani grei de inchisoare.

De aici a pornit intreg scandalul legat de sistemul de apa si canalizare in orasul Boldesti-Scaeni. Tocmai de aceea viceprimarul, Florin Dinca, a organizat o conferinta de presa, prin care a vrut sa atraga atentia asupra legaturii contractuale intre primarie si fostul concesionar al sistemului de apa, SC Jovila Construct.

Doar ca acest schimb nu a putut fi facut, spun reprezentantii primariei, pe motiv ca fostul operator nu a predat bunurile municipalitatii. In plus, compania ar fi facut si o serie de investitii, ceea ce inseamna ca vechiul proces verbal intocmit pentru inventariere s-a modificat.

Atat primaria din Boldesti-Scaeni, cat si fostul conesionar al sistemului de apa si canalizare, au inaintat actiuni in instanta, pentru a se ajunge la un numitor comun. In plus, acuza primaria, compania de apa nu ar mai detine o serie de avize, necesare pentru distributia apei.

Potrivit reprezentantilor Sistemului de Gospodarire a Apelor Prahova, care au emis un comunicat in acest sens,

(…)  Din cauza expirării la data de 29.11.2022 a contractului de concesiune  nr. 4609/09.10.2000 încheiat între UAT Boldești Scăeni și SC Jovila Construct SRL, fără ca acesta să mai fie prelungit, SGA Prahova a suspendat procedura de emitere a autorizației de gospodărire a apelor până la clarificarea situației juridice dintre cele două entități.

Tot prin intermediul unui comunicat oficial si Agentia pentru Protectia Mediului Prahova arata ca:

(…) urmare nerealizării măsurii impuse prin Notificarea nr. 2 din 06.01.2023 a adresei nr. 1358/25.01.2023 a A.N. – Apele Romane – Sistemul de Gospodărire a Apelor Prahova prin care ne informeaza că SC Jovila Construct S.R.L. a avut autorizaţie de gospodărire a apelor nr. 239/18.11.2019 valabilă pană la data de 08.06.2023 si că A.N. – Apele Romane S.G.A. Prahova suspendă procedura de emitere a noii autorizaţii de gospodărire a apelor demarată pentru aceştia, A.P.M. Prahova a emis Decizia nr. 8 din 26.01.2023 privind suspendarea Autorizaţiei de Mediu nr. 256 din 28.07.2010 revizuită în data de 11.12.2019.

Conducerea operatorului de apa, acuzata de cetateni de proasta gestionare a sistemului, spune ca problemele intampinate de catre consumatori vin tot pe seama unor intarzieri aparute la investitiile pe care si le-ar fi asumat primaria din Boldesti-Scaeni.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *