Este alertă în Berlin după ce o sinagogă a fost atacată cu cocktail-uri Molotov. Incidentele antisemite au luat amploare în Capitala nemțească, după conflictul din Orientul Mijlociu.

Atacul a fost confirmat de Poliție, iar zona a fost izolată. Mai mult, oamenii legii au anunțaț și că, noaptea trecută, au avut loc conflicte violente între imigranții musulmani și oamenii legii germani. Conflictele s-au petrecut în cartierele Neukoelln și Kreuzberg din oraș și la Poarta Brandenburg, simbolul Berlinului. În urma lor, mai multi polițiști au fost răniți.

De menționat este faptul că, imediat după atacul din 7 octombrie al Hamas asupra Israelului, dar și a războiului izbucnit la puțin timp după acest moment în Gaza, a fost întărită securitatea instituțiilor evreiești din intreaga Germanie. Acest lucru nu a împiedicat ca steagurile israeliene arborate în semn de solidaritate în fața primariilor să fie arse. Mai mult, în unele zone în care locuiesc evrei a fost pictată steaua lui David, hexagramă alcătuită din două triunghiuri echilaterale, folosită ca simbol al evreilor și ca element emblematic la decorarea sinagogilor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *