Simulare de incendiu şi explozie la o firmă importantă dintr-un Parc Industrial din Ploieşti. Totul s-a desfăşurat ieri, scopul fiind acela pentru a pregătir şi mai bine pompierii militari să intervănă într-o situaţie reală.

Potrivit scenariului, în zona amintită, s-a produs o explozie, urmată de un incendiu în zona buncărului cu recipiente sub presiune care a cuprins un raft metalic pe care se aflau mai multe produse ambalate. În urma evenimentului, din cauza suflului exploziei opt persoane au fost rănite grav. Două dintre acestea au suferit politraumatisme prin lovire-strivire, inclusiv arsuri de gradul III și IV pe aproximativ 40% din suprafața corporală. Celelalte șase persoane au suferit arsuri de gradul III pe aproximativ 50% din suprafața corporală, intoxicate cu fum, inconștiente, blocate în zona B a halei de depozitare, necesitând evacuarea de urgență din zona afectată.
Având în vedere riscul propagării incendiului la instalaţiile învecinate, precum şi numărul mare de victime care necesită acordarea primului ajutor, se vor pune în aplicare Planul de Urgenţă Internă și Externă al obiectivului, Planul Roşu de Intervenție și Planul Județean de Înștiintare și Alarmare la nivelul Parcului Industrial.

Din cauza evoluției rapide a incendiului șoferul unui autotren aflat la rampa de încărcare – descărcare din zona C a depozitului, încercând să scoată autovehiculul din zona de pericol, la ieșirea din curtea societății intră în coliziune cu un autoturism în care se aflau trei persoane. În urma acestui eveniment două persoane sunt accidentate grav, fiind prinse între fiarele contorsionate ale vehicului. A treia persoană a suferit politraumatisme și contuzii ușoare la cap și membrele superioare.
Sosite la locul producerii evenimentului, echipajele au procedat la organizarea operativă a intervenţiei pe sectoare, operaţiunile de salvare și evacuare a victimelor din zona afectată desfăşurându-se simultan cu acţiunile de localizare şi lichidare a incendiului.
Totodată, 76 de pompieri militari și 10 elevi cu cinci autospeciale de lucru cu apă şi spumă, două autoscări, două autospeciale de descarcerare, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple, o autospecială de intervenţie pentru accidente colective şi calamităţi, cinci ambulanţe SMURD, șase autospeciale de primă intervenţie şi comandă şi două autospeciale de grupă operativă vor asigura intervenţia în situaţia simulată.

Vezi şi https://republikanews.ro/popriri-pe-pensii/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *