logo
RNTV Live

Simulare Bacalaureat 2024. Evaluarea preliminară a elevilor. Cand se susțin probele la examenul de Bacalaureat?

frauda la bacalaureat
Erika Stoica

Ministerul Educației a anunțat că rezultatele simulării examenului național de Bacalaureat pentru anul 2024 vor fi comunicate individual elevilor astăzi. Aceste rezultate vor fi analizate atent la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții și la nivelul consiliului profesoral.

Scopul principal al acestei simulări este de a îmbunătăți performanțele școlare ale elevilor în perspectiva examenului real din această vară. În plus, rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog, însă se pot consemna în situații excepționale, pe baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

Simularea examenului de Bacalaureat a fost organizată în peste 1.320 de unități de învățământ, iar probele au inclus limba și literatura română, limba și literatura maternă, matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filosofie.

Procedura de evaluare a lucrărilor la simularea Bacalaureatului a inclus scanarea și corectarea digitalizată a lucrărilor, asigurând astfel eficiența în procesul de evaluare. Fiecare lucrare a fost evaluată de doi profesori evaluatori, iar media aritmetică a notelor acordate de fiecare evaluator a fost calculată de aplicația informatică.

Obiectivele acestei simulări includ familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real și optimizarea rezultatelor obținute de către aceștia la finalul studiilor liceale.

Calendarul examenului de Bacalaureat 2024. Când vor avea loc probele la BAC:

Probele de evaluare a competențelor:

► 17 – 19 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

► 19 – 20 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

► 19 – 21 iunie 2024: Evaluarea competențelor digitale – proba D

► 25 – 27 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C

Probele scrise:

► 1 iulie 2024: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă

► 2 iulie 2024: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă

► 4 iulie 2024: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă

► 5 iulie 2024: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

Afișarea rezultatelor la BAC 2024:

► 8 iulie 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00 – 18.00

► 9 – 11 iulie 2024: Rezolvarea contestațiilor

► 12 iulie 2024: Afișarea rezultatelor finale

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor