logo
RNTV Live

Și câinii-jandarmi se pensionează. Vezi unde merge cel de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Ploieşti/ FOTO

oicara-1
Mihai Constantinescu

Și câinii-jandarmi se pensionează. Timp de 10 ani a participat în peste 80 misiuni de asigurare a ordinii publice, şi-a supraveghet colegii şi a fost alături de ei atunci când a fost nevoie. Este povestea câinelui jandarm de la Gruparea Mobilă de Jandarmi “Matei Basarab” din Ploieşti: Picara.

Despre acest exemplar de ciobănesc german, colegii au numai cuvinte de laudă.

“Un partener necuvântător de nădejde, o prezență impunătoare și neobosită în patrularea alături de colegi, Picara este și foarte bună în identificarea si reținerea unei anumite persoane dintr-un grup.”, au spusreprezentanţii Grupării Mobile de Jandarmi Ploieşti.

Picara a ajuns la vârsta când trebuie să se retragă din activitate aşa că a fost căutat pentru ea un cămin demn de un erou. Şi asta s-a întâmplat. Un pompier a decis să o adopte. Nu este orice pompier, ci unul sufletist pentru că de-alungul anilor a salvat și îngrijt peste 40 de câini.

“Se spune că un animal “simte” omul, de aceea s-a format o legătură puternică între Marian(n.r. noul stăpân) și Picara încă din primele clipe petrecute împreună, fiind lesne de înțeles și dorința lui de o adopta. Într-adevăr o poveste cu final fericit”, au mai adăugat fosţii colegi ai Picarei.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/cel-mai-frumos-drum-din-romania/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/prins-drogat-la-volanul-masinii/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor