logo
RNTV Live

SGU Ploieşti evaluază starea de sănătate a arborilor din Ploiești. A fost cerut și sprijinul Direcţiei Silvice

sursa foto Observator
Oana Stoica

După ce, săptămâna trecută, un copac rupt a căzut peste o maşină şi a lovit o femeie care trecea prin zonă, chiar în centrul Ploieștiului, Societatea de Gospodărire Urbană a trecut la măsuri menite să îndepărteze astfel de pericole.

Conducerea SGU Ploieşti a decis să ceară sprijinul de specialitate al Direcţiei Silvice, pentru evaluarea stării de sănătate a arborilor de pe domeniul public.

COMUNICAT SGU PLOIEȘTI:

“În scopul de a preveni incidentele neplăcute, provocate de prăbușirea arborilor din perimetrele verzi, conducerea societății noastre a remis o adresă către Direcția Silvică Prahova prin care a solicitat acordarea sprijinului de specialitate în vederea realizării unei evaluări a stării de sănătate a arborilor, de pe domeniul public al municipiului”, a anunţat SGU Ploieşti, într-un comunicat de presă.

“Acest demers a fost inițiat de municipalitate și a fost generat de necesitatea de a crește eficiența serviciului de specialitate din cadrul societății noastre, respectiv îmbunătățirea permanentă a activităților de întreținere peisagistă prestate în interes public. Totodată, conducerea societății noastre a decis că este necesară o opinie de specialitate în detaliu, întrucât, în ultima perioadă, a fost constatată o creștere a cazurilor de prăbușire prematură a arborilor tineri, aflați în stare de vegetație bună, fără semne de uscare în coronament.

 De asemenea, această inițiativă reprezentă o preocupare permanentă a administrației locale pentru conservarea patrimoniului verde al orașului, în lupta împotriva poluării”, a mai transmis SGU Ploieşti.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor