Sursă foto: Dr.Max

Respirația oamenilor se poate opri periculos în timpul somnului, afectați de sindromul de apnee obstructivă în somn (AOS), sforăind adesea tare.

Persoanele afectate au un somn mai agitat și se pot trezi de mai multe ori pe noapte, iar acest lucru nu numai că provoacă oboseală, dar poate crește și riscul de hipertensiune arterială, accident vascular cerebral (AVC), boli de inimă și diabet zaharat de tip 2.

Potrivit unui studiu, aproximativ una din cinci persoane ar putea suferi de AOS. Tratamentele și modificările stilului de viață pot ajuta persoanele cu AOS. Cu toate acestea, noul studiu sugerează că doar o mică parte dintre persoanele cu simptome de AOS sunt diagnosticate și primesc ajutor pentru această afecțiune. Studiul a inclus date despre 20.151 de adulți francezi.

Dr. Pauline Balagny, de la facultatea de medicină a Universității Paris-Cité, din Franța: „Știm că AOS este un risc major pentru sănătate, dar dacă pacienții sunt diagnosticați cu această afecțiune, li se pot oferi tratamente și sfaturi pentru a reduce riscurile.”

Aceasta a subliniat faptul că studiul sugerează o frecvență ridicată, dar majoritatea celor afectați nu știu că suferă de această afecțiune: „Constatările noastre sunt în concordanță cu cercetările efectuate în alte țări, care sugerează că AOS este din ce în ce mai frecventă.”

Sursă: 360medical.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *