Sarbatoare la Targoviste. Este praznuit Sfantul Ierarh Nifon, patriarhul Constantinopolului si Mitropolitul Tarii Romanesti. La slujba de vecernie de joi seara au participat aproximativ 4000 de tineri. Mii de credinciosi au fost prezenti si la oficierea Sfintei Liturghii de vineri dimineata.

Slujba Vecerniei, la care au participat cei aproape 4000 de tineri, a fost săvârșită pe un podium special amenajat, în apropierea Catedralei din Târgoviște, acolo unde se află și moaștele Sfântului Ierarh Nifon. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon a premiat 19 elevi care au obținut primele locuri la etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Religie și a Olimpiadei Naționale Interdisciplinare „Cultură și spiritualitate românească”, împreună cu cei 23 profesori îndrumători.

După vecernie, a avut loc și un Pelerinaj al Tinerilor din Arhiepiscopia Târgoviștei, de la Catedrală, prin centrul istoric al Târgoviștei, cu oprire la Mânăstirea Stelea și la statuia Sfinților Martiri Brâncoveni, din apropierea Primăriei orașului. Racla cu moaștele Sfântului Ierarh Nifon a fost purtată în procesiune. Mii de credincioși au participat și la slujba de vineri dimineață și s-au închinat la moaştele Sfântului Ierarh Nifon, ale Sf. Voievod Martir Constantin Brâncoveanu și ale Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *