Peste 20.000 de credincioși au participat   la Târgoviște, în istorica Cetate de Scaun și reședință a mitropoliților munteni, la ceremoniile dedicate sărbătorii Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti. Încă de la primele ore ale dimineții, pelerinii au venit să se închine la racla cu moaștele Sfântului Ierarh Nifon, dar și la raclele cu moaște ale Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu și ale Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, aduse, anul acesta, special, pentru a spori bucuria credincioșilor.

Sfânta Liturghie a fost oficiată, pe un podium special amenajat, în vecinătatea Catedralei, de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, alături de alți ierarhi.

Înaltpreasfinția Sa a oferit „Diploma de Excelenţă Sfântul Ierarh Nifon” și daruri, celor 21 elevi care au obținut locurile I, II și III la etapa națională a Olimpiadelor și a Concursurilor școlare 2022-2023, precum și media 10 la Evaluarea națională și la Bacalaureat, alături de cei 18 profesori îndrumători ai lor.

Aproape 4.000 de tineri au participat la Pelerinajul Tinerilor din Arhiepiscopia Târgoviștei, de la Catedrală, prin centrul istoric al Târgoviștei, cu oprire la Mânăstirea Stelea și la statuia Sfinților Martiri Brâncoveni, din apropierea Primăriei orașului.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *