logo
RNTV Live

Serviciile secrete occidentale dezvăluie informații alarmante: Rusia a ajuns la “punctul de risc maxim” și “mașina de război e în mișcare accelerată”

rachete_rusia
Theo Tănăsescu

Potrivit estimărilor serviciilor de informații occidentale, Rusia produce aproape de trei ori mai multă muniție de artilerie decât Statele Unite și Europa la un loc, conform unei informații exclusive publicate de CNN, care se bazează pe surse și reprezentanți ai acestor agenții.

Potrivit estimărilor serviciilor de informații NATO privind producția rusă de apărare, Federația Rusă este capabilă să producă aproximativ 250.000 de obuze de artilerie pe lună, sau aproximativ 3 milioane pe an.

  • Împreună, Statele Unite ale Americii și Europa pot produce doar aproximativ 1,2 milioane de cartușe de muniție pe an pentru a fi trimise în Ucraina, a declarat un oficial european de informații pentru postul de televiziune.

SUA și-au stabilit obiectivul de a produce 100.000 de obuze de artilerie pe lună până la sfârșitul anului 2025 – mai puțin de jumătate din producția lunară a Rusiei – și chiar și această cifră este acum de neatins, deoarece finanțarea de 60 de miliarde de dolari a Ucrainei este blocată în Congresul american. „În ceea ce ne aflăm acum este un război de producție. Rezultatul în Ucraina depinde de modul în care fiecare parte este echipată pentru a conduce acest război”, a spus reprezentantul NATO pentru CNN.

Oficialii spun că Rusia trage acum 10.000 de obuze pe zi, în timp ce Ucraina poate gestiona doar 2.000. Reprezentanții unui serviciu de informații european raportează că raportul este și mai rău în unele părți ale liniei de contact. „Problema numărul unu pe care o urmărim în acest moment sunt munițiile… pentru că acolo este locul în care Rusia realizează un avantaj semnificativ de producție și un avantaj semnificativ pe câmpul de luptă”, a adăugat reprezentantul NATO.

Fabricile din Rusia lucrează fără întrerupere

Sursa postului TV spune că fabricile de artilerie din Federația Rusă lucrează non-stop. În plus, Rusia importă muniție din Iran și Coreea de Nord.

Potrivit estimărilor occidentale, Iranul a trimis anul trecut cel puțin 300.000 de obuze de artilerie, „probabil mai mult decât atât”. Și Coreea de Nord a furnizat cel puțin 6.700 de containere de muniție care conțineau milioane de obuze.

Rusia a „pus tot ce are în joc”

Rusia „a pus tot ce are în joc”, a spus un oficial al serviciilor de informații. „Mașina lor de război funcționează în plină viteză”, a adăugat sursa.

În același timp, potrivit oficialilor americani și occidentali, acumularea de arme rusești este încă insuficientă pentru a-și satisface nevoile.

În plus, agențiile de informații occidentale nu se așteaptă ca Rusia să facă progrese semnificative pe câmpul de luptă pe termen scurt.

Oficialii spun că există o limită a capacității de producție din Rusia, adăugând că fabricile rusești vor atinge probabil vârful de producție undeva în 2025.

Cu toate acestea, oficialii serviciilor de informații cred că, deși niciuna dintre părți nu este încă pregătită pentru o descoperire decisivă, previziunile generale sunt în favoarea Moscovei pe termen lung, mai ales dacă asistența suplimentară din partea Statelor Unite continuă să fie oprită. “Nu merge bine, dar totul depinde. Dacă ajutorul repornește și vine rapid, nu totul este pierdut”, a spus sursa pentru CNN.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor