logo
RNTV Live

SERVICIILE DE STARE CIVILĂ, DIGITALIZATE

Costin

Alte 7 municipii reședintă de județ au fost interconectate la Sistemul Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă. Printre ele se numara si Ploiești si Targoviste. Asta inseamna ca oamenii pot acum accesa digital serviciile de stare civila.

Platforma destinată desfășurării activității ofițerilor de stare civilă este accesibilă, și în județele Arad, Bihor, Călărași, Dâmbovița, Gorj, Prahova și Teleorman. De joi, încă 7 municipii reședință de județ sunt interconectate la Sistemul  Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă – SIIEASC. Astfel, cetățenii din municipiile reședință de județ Alexandria, Arad, Călărași, Oradea, Ploiești, Târgoviște și Târgu-Jiu, vor putea accesa digital serviciile de stare civilă naștere și deces.

Evenimentele de viată naștere și deces vor fi înregistrate în format digital iar eliberarea actelor se va realiza în format digital, iar la cererea titularului/aparținătorului și în format fizic, printat pe un formular securizat.

Extinderea Sistemului Informatic Integrat se realizează etapizat.

În prezent, pentru a obține un certificat de stare civila naștere sau deces, persoana se deplasează la oficiul de stare civilă unde depune documentele necesare, respectiv, cererea de eliberare a certificatului de stare civilă, document care se poate elibera atât în format digital, solicitantul trebuind să comunice ofițerului de stare civilă o adresă de poștă electronică, dar și în format fizic, printat pe un formular securizat, în funcție de opțiunea cetățeanului.

Extinderea, la nivel național, a Sistemului Informatic are ca termen de finalizare data de 24 septembrie 2024.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor