controale ITM Prahova

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfășurat, în perioada 18-26 ianuarie 2024, o amplă Campanie națională în domeniul sănătății și securității în muncă la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul întreținerii și reparării autovehiculelor – adică service-uri auto Obiectivele acestei campanii au vizat reducerea consecințelor negative sociale și economice ale nerespectării prevederilor legale, conștientizarea angajatorilor și a lucrătorilor privind respectarea normelor de sănătate și securitate în muncă, precum și eliminarea neconformităților constatate în domeniul securității și sănătății în muncă.

În timpul controalelor efectuate, inspectorii de muncă au verificat 79 de angajatori, identificând numeroase deficiențe. Printre acestea s-au numărat neîndeplinirea măsurilor dispuse în controalele anterioare, lipsa instruirii adecvate și corespunzătoare a lucrătorilor, neefectuarea controlului medical anterior angajării, nepurtarea echipamentului individual de protecție, căi de acces și circulație blocate, platforme alunecoase și instrucțiuni proprii necentrate pe activitățile desfășurate.

Ca urmare a constatărilor, au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale, constând în 20 de amenzi în valoare de 122.000 de lei și 15 avertismente. De asemenea, au fost dispuse 252 de măsuri cu termene ferme de remediere a deficiențelor constatate. În plus, inspectorii de muncă au impus oprirea a 36 de echipamente de muncă din cauza nerespectării termenelor pentru verificările ISCIR.

Angajatorii din domeniul menționat sunt atenționați să se asigure de deplina legalitate a activităților desfășurate, iar Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova va continua să monitorizeze unitățile verificate în această campanie, urmărind respectarea măsurilor dispuse.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *