logo
RNTV Live

Semnal de alarmă pentru următorul cutremur din România

un-nou-cutremur-500×281
Tudor Teodora

Cercetătorul olandez care a prezis cutremurul din Turcia cu trei zile înainte ca acesta să se producă, trage un semnal de alarmă pentru țara noastră.

Cercetătorul olandez, Frank Hoogerbeets, ce a prezis cutremurul din Turcia, a scris astăzi pe contul său de Twitter un mesaj care vizează România, chiar după cutremurul petrecut în Gorj. 

“Câteva informații de fundal: Din 1900, în România au avut loc cinci cutremure M6 și patru M7, majoritatea adânci (90-150 km). Ultimul M7 a fost în 1990 și îl așteptăm pe următorul”, a scris acesta astăzi pe contul său de Twitter.

Pe 3 februarie 2023, Frank Hoogerbeets scria pe Twitter: “Mai devreme sau mai târziu, va avea loc un cutremur cu magnitudine de aproximativ 7,5 în această regiune (Turcia central-sudică, Iordania, Siria, Liban)”.

Mesajul era însoțit de hashtagul #deprem, cutremur în limba turcă. Pe contul său de Twitter, Frank Hoogerbeets se recomandă cercetător la SSGEOS sau “Institutul de Monitorizare a Geometriei Corpurilor Cerești în legătură cu Activitatea Seismică”, cu sediul în Olanda.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor