Comisarul Gheorghe Dumitru Goth, împuternicit șef al Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Maramureș, a fost pus sub urmărire penală de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) într-un dosar ce vizează infracțiuni de abuz în serviciu și fals intelectual.

Conform unui comunicat emis de DNA, procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Cluj au dispus, începând de luni, reținerea comisarului pentru 24 de ore. Acesta este acuzat de abuz în serviciu, având legătură cu obținerea de foloase necuvenite în două situații distincte, precum și de fals intelectual.

Ancheta vizează o serie de acțiuni ale lui Goth, printre care se numără ștergerea din aplicația informatică a poliției a datelor care atestau suspendarea dreptului de a conduce pentru o persoană fizică. De asemenea, comisarul ar fi determinat un subordonat să facă modificări în sistemul informatic pentru a rezulta că dreptul de a conduce al acelei persoane era încă valabil, deși acesta fusese suspendat pe o perioadă de 150 de zile printr-o decizie a instanței, intrată în vigoare la 26 aprilie.

Aceste acțiuni ar fi împiedicat polițiștii rutieri să constate că persoana respectivă avea dreptul de a conduce suspendat, evitând astfel o infracțiune în trafic.

În plus, cercetările au arătat că persoana în cauză a continuat să conducă pe drumurile publice, deși dreptul său de a conduce fusese suspendat. Incidentul a avut loc în zilele de 28 mai și 6 iunie, cu toate că perioada de suspendare începuse la 26 aprilie.

Într-un alt incident, pe 20 aprilie, comisarul Gheorghe Dumitru Goth ar fi restituit permisul de conducere unui șofer implicat într-un accident rutier cu victime, deși obligația sa legală era să dispună suspendarea dreptului de a conduce pentru 180 de zile.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews