Șeful Imigrărilor Caraș-Severin a fost reținut de DNA, iar alte trei persoane au fost plasate sub control judiciar!

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul teritorial Timișoara au dispus reținerea șefului Biroului pentru Imigrări al Județului Caraș-Severin. Alte trei persoane au fost plasate sub control judiciar.

Vali Mitruș, șeful Biroului pentru Imigrări Caraș-Severin, a fost reținut. Andrei Cătălin Huniadi și Cristian Arthur Oncică, funcționari în cadrul aceluiași birou, precum și P.C.S., administrator al unei societăți comerciale, au fost plasați sub control judiciar.

Cei patru inculpați sunt acuzați de comiterea unor infracțiuni precum luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu și acces ilegal la un sistem informatic, comise în formă continuată, sub diverse forme de participație penală: autorat, complicitate și instigare.

Potrivit procurorilor, ancheta vizează modul în care angajații Biroului pentru Imigrări Caraș-Severin ar fi încălcat dispozițiile legale privind migrația și munca cetățenilor străini, în schimbul unor sume de bani. În perioada 2022-2023, Vali Mitruș și Andrei Cătălin Huniadi, cu ajutorul lui Cristian Arthur Oncică, ar fi primit sume de bani între 2.100 lei și 22.000 euro și alte foloase necuvenite de la oameni de afaceri implicați în migrația ilegală, inclusiv de la P.C.S., pentru emiterea avizelor de muncă și prelungirea nelegală a dreptului de ședere pentru peste 1.137 cetățeni străini. Majoritatea acestora proveneau din Pakistan, Bangladesh, Sri Lanka, India, Nepal și Sudan.

După emiterea avizelor de muncă, o parte dintre cetățenii străini erau cazați fără forme legale și plasați la muncă la alte societăți, iar ceilalți erau preluați de rețele de traficanți de migranți și călăuziți spre state din Vestul Europei, trecând ilegal frontiera României.

Ancheta continuă și față de alte persoane implicate. Cei patru inculpați au fost informați despre calitatea lor procesuală și acuzațiile aduse, conform art. 309 Cod de procedură penală. Vali Mitruș va fi prezentat astăzi Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *