Un bărbat din județul Brașov a murit în urma unui atac brutal din partea unui coleg de serviciu, după ce a refuzat să-i aprobe acestuia un schimb de tură sau o zi liberă, informează News.ro. Incidentul s-a petrecut în orașul Zărnești, iar amândoi bărbații lucrau la o firmă de pază, victima fiind șeful de tură al agresorului.

Potrivit anchetei derulate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov, conflictul a avut loc pe 28 septembrie. Agresorul, în vârstă de 47 de ani, s-a prezentat la domiciliul șefului său pentru a-i cere o modificare a turelor. Refuzul victimei a stârnit furia acestuia, care l-a atacat violent, lovindu-l cu pumnii, picioarele și, posibil, cu o bâtă, în zona abdomenului și a toracelui. În urma loviturilor, victima a suferit răni severe.

Deși bărbatul a raportat incidentul la Poliția Zărnești pe 30 septembrie și a mers la Spitalul Județean Brașov pentru a obține un certificat medico-legal, investigațiile medicale inițiale, inclusiv un examen CT cu substanță de contrast, nu au relevat leziuni interne grave. Cu toate acestea, în noaptea de 3 spre 4 octombrie, starea victimei s-a agravat, iar soția acestuia a apelat la salvare. Bărbatul a murit la spital în dimineața zilei de 4 octombrie.

Un raport medico-legal ulterior a confirmat că decesul a fost cauzat de o leziune fină pe aortă, care nu fusese detectată la examenele anterioare. Medicii legiști au stabilit că există o legătură cauzală directă între agresiune și moartea victimei. De asemenea, ancheta a scos la iveală că victima suferea de un anevrism, ceea ce a complicat starea sa medicală.

Cazul a fost inițial înregistrat ca ucidere din culpă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zărnești, dar încadrarea juridică a fost schimbată în „lovituri cauzatoare de moarte”, iar dosarul a fost transferat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov. Agresorul a fost reținut și ulterior arestat preventiv.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews