O noua sedinta, cu scantei, la Consiliul Judetean Prahova. Totul, din cauza tipului sedintei convocate, care a fost incadrata ca fiind extraordinara, de indata. Potrivit acestei categorii, proiectele votate ar fi trebuit sa aiba caracter de maxima urgenta, ceea ce nu s-ar fi respectat, au acuzat mai multi consilieri, primari si parlamentari PSD, prezenti in sala. La intalnirea la care au luat parte si actualul prefect al judetului, dar si primarul Ploiestiului, social democratii au acuzat ca 90 % dintre sumele prevazute a fi acordate la punctul 1 de pe ordinea de zi merg catre primari PNL, in timp ce pentru PSD doar 10%, iar pentru altii deloc. Asa ca fiecare dintre ei si-a strigat nemultumirile si s-a acuzat reciproc.

La mai bine de o saptamana dupa ce propunerea de impartire a banilor pentru primarii, de catre Consiliul Judetean Prahova, a starnit un scandal urias, proiectul fiind retras de pe ordinea de zi, alesii judeteni au fost convocati din nou pentru a discuta si supune la vot alte doua initiative in acest sens. Unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi s-a referit la  repartizarea catre primarii a fondului la dispozitia Consiliului Judetean Prahova pe anul 2024. Aproape 37 de milioane de lei ar merge, acuza alesii PSD, catre mai multi primari liberali, iar catre social democrati doar sume infime, care nu ajuta la realizarea proiectelor, multe dintre ele urgente, spun acestia.

Potrivit unor surse politice se pare ca acordarea diferentiata a acestor sume de bani a fost ca o replica a unui sondaj CURS, care arata ca Andrei Volosevici, de la PSD ar castiga alegerile pentru Primaria Ploiești cu 46%, fata de Bogdan Nica, din partea PNL, care ar obtine doar 26%.

Dupa mai multe dezbateri contradictorii si acuze acide, proiectul a trecut cu 19 votruri pentru.  Tot in sedinta CJ Prahova s-a discutat din nou proiectul referitor la  aprobarea asocierii judetului Prahova cu unele localitati, dar si alocarea unor sume din bugetul judetean, pentru obiective de interes public. Este vorba despre initiativa care, la inceputul acestei luni a creat dezbateri la fel de aprinse in CJ Prahova si care a fost retrasa de pe ordinea de zi, pentru a lasa mai mult timp primariilor sa transmita cereri pentru finantare.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *