logo
RNTV Live
tymbark

Secţiile de vot au fost deschise. Andrei Volosevici şi-a exprimat dreptul de vot/ VIDEO/ FOTO

alegeri-2020
Mihai Constantinescu

Secţiile de vot au fost deschise! S-a dat startul alegerilor locale 2020 în Ploieşti!

Secţiile de votare au fost deschise la ora 07.00 şi deja primii alegători şi-au exprimat dreptul de vot. Printre ei a fost şi candidatul Andrei Volosevici. Acesta a fost prezent la urnă la ora 07.10, la secţia de votare numărul 21.

Urnele rămân deschise până la ora 21.00.

Vă reamintim că alegătorii care deține un act de identitate al cărui termen ar fi expirat în intervalul 1 martie – 27 septembrie, își poate exercita dreptul de vot în baza acestuia.

De asemenea, trebuie ştiu şi faptul că alegătorii care nu se pot deplasa la secția de votare din cauză de boală sau invaliditate, inclusiv cei izolați în casă cu COVID-19, pot solicita urna specială (mobilă) de la secția de votare de care ține locul în care se află în ziua alegerilor, printr-o cerere scrisă însoțită de documente justificative. Din aceste documente trebuie să rezultă că persoana nu se poate deplasa până la secția de votare.

Cererea trebuie depusă la secția de votare la care este arondat imobilul unde trebuie să se deplaseze urna specială. Oricine o poate depune. Alegătorul trebuie să aibă reședință în localitatea (sau sectorul) respectivă.
Cererea se depune la secția de votare pe 26 septembrie între orele 18.00 și 20.00. Dacă alegătorul se îmbolnăvește după acest termen, cererea se depune și pe 27 septembrie. Aceasta trebuie să fie:

-scrisă de mână sau pe calculator, semnată și datată de alegătorul solicitant, cu numele, prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau reședința, seria și numărul actului de identitate.


În ziua votării, echipa care transportă urna specială, se va deplasa mai întâi la adresele solicitaților „non-COVID“ și, ulterior, la adresele persoanelor izolate sau carantinate. Membrii care însoțesc urna mobilă vor fi echipați cu mască și mănuși care vor fi schimbate sau dezinfectate după părăsirea fiecărei incinte. Aceștia vor realiza toate formalitățile corespunzătoare votării, păstrând distanța de minimum 1 metru față de alegător. În spitale, echipamentul de protecție pentru persoanele care însoțesc urna mobilă va fi asigurat de unitatea medicală, în conformitate cu nivelul de echipare corespunzător secției respective.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/este-oficialcursurile-elevilor…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi republikanews.ro

romsilvaromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor