Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a reacționat luni seara pe rețelele de socializare, denunțând continuarea tentativele de blocaj a proiectelor energetice strategice pentru România. El a subliniat că nu va renunța niciodată să lupte pentru valorile în care crede, în ciuda presiunilor din partea unor asociații care contestă aceste investiții.

„Quod erat demonstrandum. Aflu, din păcate fără surprindere, că tentativele de blocaj cu orice preţ ale proiectelor energetice strategice pentru România continuă. Ieri era mediul, astăzi este moştenirea culturală de pe fundul Mării Negre. Ce va fi oare mâine?”, a scris Burduja. Ministrul a afirmat că jignirile și amenințările nu îl vor intimida și că va continua să reprezinte interesele românilor.

Burduja a subliniat importanța utilizării gazelor din Marea Neagră pentru securitatea și independența energetică a României, menționând că acest lucru ar beneficia și regiunea și Uniunea Europeană. „Cine nu vrea o Românie şi o Europă independente energetic? […] Cui serveşte blocarea oricărei iniţiative care ar putea, cu adevărat, să rupă ghearele dependenţei europene faţă de gazul rusesc? Răspunsurile sunt evidente”, a adăugat el.

Ministrul a evidențiat că proiectul celui mai mare parc fotovoltaic din Europa, de 1000 MW, cu o investiție de peste 800 de milioane de euro în județul Arad, a fost blocat de o asociație non-guvernamentală din cauza impactului asupra păsărilor din zonă. „Ştiu că facem ceea ce trebuie pentru a avea energie sigură, ieftină şi verde – în această ordine de priorităţi – pentru toţi românii”, a concluzionat Sebastian Burduja.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews