Sursa: digi24.ro

Actorul Sean Penn s-a alăturat actorilor și scenariștilor de la Hollywood și a protestat în faţa studiourilor Disney, comparând inteligenţa artificială cu Ursula, vrăjitoarea din „Mica Sirenă”, potrivit Deadline.

În cea de-a 19-a zi de grevă a sindicatului actorilor, SAG-AFTRA, actorul şi regizorul a manifestat în faţa studiourilor Disney.

„Trebuie să fim fermi! Va trebui să punem lucrurile la punct cu producătorii”, a spus actorul, referindu-se la condiţiile de muncă ale actorilor şi scenariştilor.

„O afacere în care eşti exploatat nu este bună pentru nimeni. Este o chestiune de calitate a vieţii şi de decenţă fundamentală.”, a continuat el.

„Este destul de ironic: ne aflăm în faţa sediului Disney şi unul dintre cele mai faimoase filme ale sale este despre o vrăjitoare rea care fură vocea prinţesei”, a spus el, referindu-se la Ursula, vrăjitoarea din „Mica Sirenă”.

Sean Penn a mai adăugat că „putem şi trebuie să rămânem fermi împotriva tehnologiilor digitale, fie că este vorba de Disney, Netflix sau oricare alte studiouri”.

Inteligenta artificiala

Astăzi, creșterea tehnologiei inteligenței artificiale (AI) amenință să pună în pericol acele locuri de muncă de la Hollywood „de nivel de intrare și de clasă muncitoare”, spun Chivonne Michelle și alți actori izbitori.

„Acest lucru a ajuns la un astfel de punct în industria divertismentului, deoarece are de-a face cu ceva atât de fundamental uman, care este creativitatea”, a spus Jennifer Coates, partener la firma de avocatură Dorsey & Whitney, specializată în cazuri legate de tehnologie.

„Poate exista într-adevăr o versiune generată de AI a lui Marlon Brando în The Godfather? Puteți crea asta cu un computer sau trebuie să înțelegeți ceva despre ființele umane, despre expresia umană?”

Artiștii de la Hollywood ar putea beneficia, de asemenea, de mai multă empatie publică decât au primit lucrătorii anteriori perturbați.

Perturbarile noii tehnologii AI „au urcat în lanțul alimentar economic și al muncii”, a spus Coates, de la muncitori și oameni care lucrează în fabrici de producție, la profesia de avocat, „la predare, la actorie, la scriitori”.

„Oamenii nu au considerat că locurile de muncă ale oamenilor care lucrează pe o linie de fabrică, locuri de muncă care au fost înlocuite cu roboți, sunt creative”, a spus Coates.

Elizabeth Oliver a văzut scandările zgomotoase pro-sindicate de pe linia de pichet ca un semn al cât de dispuși sunt actorii să susțină drepturile tuturor în profesia lor.

„Sper că oamenii care își câștigă existența ca actori de fundal și actori de zi cu zi să se simtă sprijiniți”, a spus ea.

Sursa: theguardian.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *