logo
RNTV Live

Se taie din drepturile păgubiților în accidentele rutiere

RCA
Erika Stoica


Vești proaste pentru proprietarii de autovehicule care sunt implicați în evenimente rutiere fără a purta vină! Proiectul de modificare a Legii RCA propune reparații cu piese second-hand și taie din drepturile păgubiților

Concret, proiectul de modificare a legii RCA nr. 132/2017 a fost înregistrat la Senatul României și ulterior înaintat Camerei Deputaților. Printre amendamentele depuse de parlamentari se regăsesc modificări controversate care reduc drepturile păgubiților în accidente și introduc reparații cu piese second-hand.

Contestatarii acuză că noile reguli transformă polița RCA într-o taxă plătită obligatoriu firmelor de asigurări, iar păgubiții vor suporta costurile reparațiilor și vor fi obligați să accepte sume de despăgubire care nu acoperă integral prejudiciul suferit.

Transportatorii și service-urile auto contestă vehement aceste modificări, cerând intervenția urgentă a Bruxelles-ului pentru eliminarea lor. Ei avertizează că introducerea pieselor second-hand și limitarea drepturilor păgubiților va duce la creșterea nesiguranței în trafic și la scăderea calității reparațiilor.

Modificările propuse vin sub pretextul armonizării legislației naționale cu Directivele europene, însă contestatarii susțin că acestea nu au legătură cu prevederile directivei și sunt favorabile doar companiilor de asigurări.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor