A fost lansat in consultare publica ghidul de finantare pentru programul Rabla pentru sobe. Prin acest program se urmareste inlocuirea sobelor vechi cu unele noi, cu un randament mult mai bun.  Pentru fiecare aparat de incalzire care deserveşte o gospodarie, solicitantii pot obtine finantare in procent de 70% din valoarea cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 10.000 lei.

Prin Programul Rabla pentru sobe, reprezentanții Ministerului Mediului își propun înlocuirea vechilor sobe cu unele noi sau alte aparate de încălzire mai eficiente.

Potrivit ghidului de finanțare lansat în consultare publică, programul Rabla pentru sobe are un buget de 500 milioane de lei.

Conform proiectului, beneficiarii ar urma să primească finanțare care să acopere 70% din valoarea cheltuielilor eligibile. Aceasta însă nu poate depăși 10.000 lei, inclusiv TVA. Aparatele pentru încălzirea locuințelor vor putea folosi drept combustibil lemnul pentru foc, peleți sau bricheți, fiind acceptate inclusiv termosobele, șemineele sau termoșemineele care respectă anumite standarde.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *