logo
RNTV Live

Se organizează o licitație pentru „Portretul domnișoarei Lieser” de Gustav Klimt

methode_times_prod_web_bin_3b8015c2-77b2-420b-bb06-2108a799eb8f-1024×576-1
Dudau Andreea Valentina

La Viena, va fi scos la licitație un tablou al artistului austriac Gustav Klimt, considerat pierdut timp de ultimii 100 de ani!

Există numeroase întrebări fără răspuns despre tabloul neterminat al lui Gustav Klimt, „Portretul domnișoarei Lieser”, început în 1917, cu un an înainte de moartea sa, conform BBC.

Dezbateri persistă și cu privire la identitatea femeii din pictură și la soarta ei în perioada nazistă. Valoarea tabloului este estimată la până la 50 de milioane de euro (53 de milioane de dolari sau 42 de milioane de lire sterline), dar ar putea ajunge la un preț mai mare.

Se presupune că femeia înfățișată în tablou ar putea fi una dintre fiicele lui Adolf sau Justus Lieser, membri ai unei familii bogate de industriași evrei.

Istoricii de artă Thomas Natter și Alfred Weidinger susțin că pictura reprezintă pe Margarethe Constance Lieser, fiica lui Adolf Lieser. Însă casa de licitații Kinsky din Viena, care va organiza licitația, propune că tabloul ar putea fi o reprezentare a uneia dintre cele două fiice ale lui Justus Lieser și ale soției sale Henriette.

Henriette, cunoscută și sub numele de Lilly, a fost o susținătoare a artei moderne și a fost deportată de naziști, pierind în lagărul de concentrare de la Auschwitz în timpul Holocaustului.

Fiicele ei, Helene și Annie, au supraviețuit ambii celui de-al Doilea Război Mondial.

Casa de licitații menționează că soarta exactă a picturii după anul 1925 rămâne „neclară”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor