logo
RNTV Live

Se inaugurează o stație nouă de metrou în București: Când va fi integrată direct în rețea.

metrou
Constantin Corina

O nouă stație de metrou se va deschide în București, anunță primarul Sectorului 4, Daniel Băluță. 

Se confirmă că stația de metrou “Tudor Arghezi” se va deschide cel mai târziu la jumătatea lunii noiembrie, după finalizarea tuturor procedurilor necesare pentru acreditare. Aceasta va fi integrată în mod normal în rețeaua de transport public de călători, gestionată de Metrorex.

Până cel târziu la data de 15 noiembrie, stația “Tudor Arghezi” va fi pusă în funcțiune.

În acel moment, stația de metrou construită de comunitatea Sectorului 4 va deveni un punct multimodal de transport, fiind conectată direct printr-un tunel pietonal subteran cu parcarea etajată din apropiere. Astfel, călătorii care vin din afara orașului își pot lăsa mașinile în siguranță pentru a-și continua călătoria către centrul Capitalei folosind metroul.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a subliniat importanța punerii rapide în funcțiune a noii facilități de transport și a mulțumit tuturor instituțiilor implicate în acest proiect pentru sprijinul acordat în accelerarea procedurilor necesare.

Stația de metrou “Tudor Arghezi” este o investiție în valoare de 50 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, fiind o inițiativă unică în România realizată de o autoritate locală. Aceasta se întinde pe o suprafață de peste 15.000 de metri pătrați și are un traseu de 1,6 kilometri între stația Berceni și Șoseaua de Centură. Stația este construită la nivel suprateran și are un regim de înălțime de P+2E, cu peron la parter și zone administrative la cele două etaje superioare.

S-a acordat o atenție deosebită dotărilor și măsurilor de siguranță și protecție a călătorilor, inclusiv un sistem de supraveghere cu 70 de camere video și sisteme de alarmă și detectare a incendiilor. Aceste investiții au fost realizate pentru a dezvolta infrastructura de metrou și pentru a contribui la reducerea poluării din traficul rutier bucureștean.

În plus, în apropierea stației de metrou “Tudor Arghezi”, se construiește o parcare cu o capacitate de 300 de locuri, funcționând după principiul PARK&RIDE, pentru autoturisme, motociclete și persoane cu dizabilități.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor