Prima inițiativă de acest gen în țară, primul Centru medico-educațional dedicat tinerilor și adolescenților cu adicții, a fost inaugurată de către Asociația Zi de Bine în incinta Spitalului de Psihiatrie Voila din Câmpina

Acesta este situat la doar 100 de kilometri de București. Părinții și tutorii care îngrijesc minori afectați de probleme legate de consumul de substanțe pot accesa deja serviciile acestui centru prin intermediul Spitalului Voila, beneficiind de programul C.R.E.A.A.Ti.V., care oferă 24 de locuri gratuite.

În acest centru, tinerii nu primesc doar tratament medicamentos, ci beneficiază și de intervenții psihologice și psihoterapeutice, incluzând terapii de grup și individuale desfășurate pe o structură progresivă și săptămânală. Aceste terapii abordează diverse teme, precum controlul impulsurilor, gestionarea situațiilor de risc, prevenirea recăderilor, gestionarea anxietății și a furiei, luarea deciziilor.

Durata minimă de internare, necesară pentru participarea la program, este de patru săptămâni. Pe parcursul acestei perioade, pacienții tineri beneficiază și de terapii complementare, precum art-terapia, ergoterapia și activități fizice, iar se desfășoară și activități menite să faciliteze reconectarea cu familia.

Conform specialiștilor, etnobotanicele sunt cele mai răspândite droguri consumate în România, cunoscute pentru crearea unor dependențe puternice.

Renovarea centrului și pregătirea personalului au durat două luni și au costat aproximativ 130 de mii de euro.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *