logo
RNTV Live

Se confirmă că resturile găsite în localitatea Plauru sunt de la o dronă rusă

376803320_682768023884261_350330993565547191_n
Constantin Corina

Ministerul Apărării Naționale admite prin intemediul a două comunicate de presă, că resturile descoperite în localitatea Plauru (județul Tulcea), în apropierea porturilor ucrainene bombardate, pe malul românesc al Dunării, provin de la o dronă rusă care a ajuns pe teritoriul României.

Inițial, șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a discutat la telefon cu generalul Christopher Cavoli, comandant suprem al Forţelor Aliate din Europa, despre „descoperirea unor elemente de dronă în zona localităţii româneşti Plauru”.

Ministrul Apărării s-a deplasat în localitate pentru a superviza operațiunile de căutare. Probele au fost ridicate și oficialii MApN au spus că vor fi analizate pentru a se stabili originea, capacitatea şi tipul echipamentului.

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a discutat vineri cu comandantul Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul Valerii Zaluzhnyi.

Convorbirea telefonică s-a concentrat pe situația generată de cresterea atacurilor Federației Ruse asupra infrastructurii porturilor dunărene ale Ucrainei.

Acestia au mai discutat despre incidentul privind elementele de dronă ajunse pe teritoriul României.

Generalul Daniel Petrescu a transmis că România condamnă cu fermitate războiul dus de Federația Rusă împotriva Ucrainei, precum și atacurile nejustificate și ilegale desfășurate împotriva infrastructurii ucrainene și populației civile.

În același timp, acesta a subliniat angajamentul continuu al României de a sprijini Ucraina în diverse moduri, pe durata necesară.

În final, șeful Apărării a informat omologul ucrainean că a ordonat intensificarea măsurilor pentru consolidarea capacităților de monitorizare și securizare a spațiului aerian la frontierele României.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor