Centrul Militar Judetean Prahovea face recrutari in aceasta perioada pentru posturile de soldat/gradat profesionist si rezervist voluntar. Cei din urma vor avea contracte pe o perioada determinata, cu un venit lunar asigurat. Insa vor participa doar la instruiri timp de trei saptamani pe an, fiind obligati sa intre oricand in serviciul militar daca va fi cazul.

Înscrierile pentru posturile de soldat/gradat profesionist se fac până la data de 16 iunie. În județul Prahova sunt disponibile 54 de posturi dintre care 15 sunt de șoferi, categoria B și C. Centrul Județean Militar le oferă celor interesați gratuit şcolarizare, cazare, echipament, hrană, asistenţă medicală și un loc de muncă asigurat după finalizarea programului de instruire. Cei care își  doresc să fie instruiți, să aibă grad militar, însă să își continue viața obișnuită, de civil, pot deveni rezerviști voluntari. La nivel național sunt disponibile aproximativ 2000 de locuri de de ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați.

Primul contract se semnează pe o perioadă de patru ani, iar următoarele pe perioade de câte trei ani. Cei care vor să devină rezerviști trebuie să aibă cel mult 55 de ani. Au de trecut probe sportive, psihologice și examinarea medicală.

Prahovenii  se pot înscrie atât pentru posturile de soldați, cât și pentru cele de rezerviști la sediul biroului informare recrutare, din cadrul Centrului Militar Județean Prahova, situat în Ploiești, strada Șoseaua Vestului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *