Campania de recrutare a asistentilor maternali profesionisti continua in judetul Prahova. Vorbim despre persoane care sunt angajate pentru a avea grija de unul sau mai multi copiii orfani sau abandonati.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova face parte din  proiectul național numit „TEAM – UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”. În cadrul acestuia,  are loc o campanie de identificare și recrutare a persoanelor care sunt interesate de profesia de asistent maternal profesionist.

Conducerea DGASPC Prahova are în plan să continue și după finalizarea proiectului extinderea rețelei de asistenți maternali. Și asta pentru toți copiii care vor ajunge în viitor în sistemul de protecție. Pot fi atestate ca asistent maternal profesionist numai persoanele care îndeplinesc anumite condiții. Trebuie să aibă capacitate deplină de exercițiu. Prin comportamentul lor în societate, starea sănătății și profilul lor psihologic, trebuie să prezinte garanții pentru îndeplinirea corectă a obligațiilor care îi revin unui părinte. Totodată, trebuie să aibă în folosință o locuință care acoperă toate necesitățile unui copil.

Pe lângă salariu, asistenții maternali profesioniști mai primesc și alocații de plasament în valoarea de 1081 de lei pentru copilul sănătos sau 1622 de lei pentru cel încadrat în grad de handicap, dar și alocațiile care le revin copiilor de la stat. Persoanele interesate pot depune cereri sau pot solicita informații suplimentare la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova, din Ploiești, Șoseaua Vestului.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *