Angajatii din mai multe primarii se pregatesc de proteste. Reprezentantii Sindicatului National al Salariatilor Comunelor si Oraselor din Romania au anuntat greva de avertisment miercuri, timp de doua ore. Daca revendicarile nu le vor fi rezolvate, spun ca vor intra in greva generala din 5 februarie. La nivelul judetului Prahova, 26 de primarii au anuntat pana acum ca se alatura actiunilor de protest.

Nivelul salariilor este principala nemulțumire a angajaților din primării. Reprezentantii Sindicatului National al Salariatilor Comunelor si Oraselor din Romania sustin că, potrivit legislației în vigoare, veniturile acestora sunt cu 30% mai mici decât ar fi trebuit și asta pentru că modul de calcul nu a fost actualizat odata cu creșterile salariului minim pe economie.

Sindicaliștii din primării au și revendicări legate de reforma sistemului de finanțare a administrației publice locale.

Angajații din primării cer  și respectarea statutului funcționarului public.

În semn de protest, miercuri este programată o grevă de avertisment timp de două ore în multe dintre primării din țară. Din Prahova 26 de administrații publice locale se află în această situație. Dacă nu vor obține ce doresc, vor declanșa greva generală, începând din 5 februarie.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *