logo
RNTV Live

Scurtcircuit cauzat de un cablu electric în stația Ploiești Vest

gara de vest
Dudau Andreea Valentina

CFR a anunțat că un scurtcircuit a avut loc din cauza unui cablu electric în stația Ploiești Vest. Ca urmare, 15 trenuri au fost afectate și vor înregistra întârzieri. Cu toate acestea, traficul feroviar a fost reluat!

CFR informează că marți circulația feroviară a fost perturbată de un scurtcircuit cauzat de un cablu electric în stația Ploiești Vest. Pentru remedierea situației, s-au mobilizat două drezine, iar 15 trenuri au fost afectate. Acestea vor ajunge la destinație cu întârziere.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA anunță că traficul feroviar prin stația Ploiești Vest a fost reluat la ora 17:17, iar cele 15 trenuri de călători care au fost temporar oprite în gările adiacente au fost reintegrate treptat în circulație.

Reamintim că traficul feroviar pe raza staţiei PLOIEŞTI VEST a fost închis temporar în intervalul orar 14:40 – 17:17, din cauza unui scurtcircuit produs de un cablu electric extern căzut pe liniile de contact din staţia Ploieşti Vest. Cablul electric extern care supratraversa liniile de contact aparţine companiei locale VEOLIA. Pentru remedierea deranjamentului, personalul de specialitate al Regionalei CF Bucureşti a acţionat cu două drezine pantograf în zona unde s-a înregistrat avaria, fiind necesară înlocuirea mai multor componente arse sau rupte – izolatori de secţionare, ace aeriene, cablu purtător etc – pentru repunerea sub tensiune a sistemului de alimentare cu energie electrică a liniilor de contact din staţia Ploieşti Vest.

CFR

Conform informațiilor furnizate de companie, trenurile IRN 347, R 3026, R 3004, R 11034, IR 1634, IRN 532, R 11535, R 11054, R 10231, R 10232, IRN 346, R 10067, R 3025, R 3003 și R 11537, care au fost temporar oprite în gările adiacente precum Buda, Florești Prahova, Câmpina, Brazi, Crivina și Periș, vor înregistra întârzieri în sosirea la destinație.

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că traficul feroviar se desfăşoară cu dificultate pe intervalul Ploieşti Vest – Valea Largă, din cauza unui scurt circuit produs de un cablu electric extern, căzut pe liniile de contact din staţia Ploieşti Vest. Personalul de specialitate al Regionalei CF Bucureşti intervine cu două drezine pantograf pentru înlocuirea componentelor avariate şi repunerea sub tensiune a sistemul de alimentare cu energie electrică a liniilor de contact din staţia Ploieşti Vest.

CFR

Compania menționează că până când intervențiile efectuate de personalul feroviar în stația Ploiești Vest sunt finalizate, trenurile trase de locomotive electrice care circulă către București și dinspre Brașov vor staționa temporar, în timp ce trenurile trase de locomotive diesel vor circula în mod normal.

UPDATE

La rândul lor, reprezentanții Veolia România au precizat că: “Infrastructura administrată de Veolia Energie Prahova a fost predată integral la data de 13 mai 2022, prin urmare, compania Veolia nu are nicio responsabilitate în această speță”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor