Foto: adevarul.ro

Născut pe 30 ianuarie 1932 în comuna Slătioara, județul Vâlcea, Dinu Săraru, cunoscut și sub numele său complet Constantin Grigore Săraru, a fost fiul învățătorului Costică Săraru și al Corneliei Săraru.

Pe parcursul a 68 de ani din viața sa, Dinu Săraru s-a dedicat radioului românesc, petrecând 23 de ani la Teatrul Mic și câțiva ani la Teatrul Național din București după anul 1989.

El a început cariera în presă la vârsta de 18 ani, lucrând ca reporter la Radio România între 1950 și 1961. Mai târziu, a ocupat funcții importante ca secretar general de redacție la revistele „Secolul 20” și „Luceafărul”, precum și la Redacția Culturală Radio-TV în perioada 1969-1977. După Revoluția din 1989, a deținut poziții de conducere în diverse instituții culturale și editoriale, fiind director general adjunct la Centrul Internațional Ecumenic și membru al comitetului de direcție al revistei „Armonia”. De asemenea, a fost fondatorul și directorul revistelor „Noi” și „Universul românesc”.

Dinu Săraru a fost, de asemenea, implicat în activități filantropice și culturale, fiind fondatorul Fundației Naționale pentru Civilizație Rurală „Niște Țărani” și unul dintre organizatorii Festivalului Internațional de Film „Eco-Etno-Folk Film” de la Slătioara începând cu anul 1998.

Prima sa publicație editorială a fost o culegere de cronici și articole despre teatru, intitulată „Teatrul românesc și interpreții contemporani„, apărută în 1966. Ulterior, în 1973, a publicat o altă colecție de cronici și eseuri teatrale sub titlul „Al treilea gong”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *