logo
RNTV Live

Școlile și grădinițele din Brăila, Constanța, Galați, Călărași și Tulcea o să fie închise pe 27 noiembrie

ninsoare Ninsoare în luna august. Vezi în ce oraş al României a nins noaptea trecută/ sursa foto PxHere
Tudor Teodora


Școlile și grădinițele din cinci județe – Brăila, Constanța, Călărași, Galați și Tulcea – vor fi închise luni, conform anunțului Ministerului Educației. Motivul acestei decizii este condițiile meteorologice nefavorabile. Cursurile pierdute în această zi vor fi recuperate de către elevi, iar modul în care vor fi organizate aceste recuperări va fi comunicat de inspectoratele școlare.

Anunțul a fost făcut după ce comitetele locale pentru situații de urgență au decis închiderea tuturor școlilor luni, inclusiv în județul Galați și în întregul județ Brăila, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. În județul Galați, inspectoratul școlar a recomandat desfășurarea online a orelor acolo unde este posibil.

Ministerul Educației a organizat o videoconferință astăzi, 26 noiembrie, la care au participat Ministrul Educației, Ligia Deca, Secretarul de Stat Sorin Ion și inspectorii școlari generali din județele afectate de condițiile meteorologice nefavorabile. Scopul a fost evaluarea situației din teritoriu și stabilirea pașilor ce vor urma în ceea ce privește activitatea din unitățile de învățământ.

În comunicatul Ministerului Educației se menționează: “Date fiind condițiile meteorologice nefavorabile care au generat închiderea unor drumuri și întreruperea alimentării cu energie electrică în localități din mai multe județe, prin hotărârea Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență/la solicitarea Inspectoratelor Școlare Județene, cu aprobarea Ministerului Educației, luni, 27 noiembrie, se suspendă activitatea didactică cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar din județele Brăila, Constanța, Călărași, Galați și Tulcea.”

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor