logo
RNTV Live

Schioare surprinsă de avalanşă în Munţii Rodnei! Aceasta a scăpat cu viață

438230400_1177086029956923_6494805145350817924_n
Constantin Corina

O schioare care a coborât pe schiuri din Vârful Gărgălău din Munții Rodnei a fost luată prin surprindere sâmbătă de o avalanșă, care a târât-o până la baza muntelui.

Întregul incident a fost capturat de un turist într-o înregistrare video, iar secvențele au fost postate de salvamontiștii din Maramureș pe pagina lor de Facebook.

„În imaginile surprinse de un turist ieri (sâmbătă, 20 aprilie, n.r.) în «Y»-ul din Vârful Gărgălău, Munţii Rodnei, Maramureş, mai mulţi pasionaţi de schi de tură au trăit probabil aventura vieţii lor, aventură care se putea încheia tragic, dar din fericire s-a terminat cu bine pentru ei până la urmă”, a transmis Salvamont Maramureș.

Salvatorii montani avertizează că straturile noi de zăpadă nu sunt coezive cu straturile mai vechi și pot fi destul de instabile.

Ei subliniază că temperaturile ridicate din ultima perioadă au crescut riscul de avalanșe, iar practicarea schiului de tură în astfel de condiții în zonele expuse, fără a fi informat prealabil, poate avea consecințe tragice.

Videoclipul poate fi urmărit AICI!

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor