În anul 2024, se va lansa o rețea globală de știri revoluționară, Channel 1, care renunță în totalitate la prezentatorii umani în favoarea inteligenței artificiale (IA). Aceasta va colecta reportaje din „surse de încredere” la nivel mondial, transformându-le în știri complet narate, găzduite și editate. Conținutul va fi prezentat sub forma unui post de televiziune personalizat, adaptat preferințelor utilizatorilor și însoțit de materiale video și imagini de la evenimentele respective.

Pe lângă personaje, canalul TV Channel 1 poate genera imagini chiar și din evenimente în care camerele de filmat nu au reușit să surprindă acțiunea.

Este similar cu modul în care o schiță din sala de judecată nu reflectă în mod literal evenimentele reale, dar totuși poate furniza informații semnificative sau nuanțe unei relatări de știri.

În plus față de generarea de secvențe video și imagini care să însoțească reportajele, inteligența artificială (IA) poate fi utilizată pentru a traduce mărturiile oculare în orice limbă, reprezentând corect mișcările buzelor și menținând caracteristicile vocale ale vorbitorului original. De asemenea, IA poate adăuga o analiză proprie.

Programul TV, susținut de IA, va fi capabil să extragă contextul relevant din știrile de la bursă și din alte fluxuri de date în direct.

Prin intermediul unui videoclip cu o durată de 21 de minute, Channel 1 se prezintă și ilustrează un exemplu de reportaj de știri, inclusiv cu muzică de fundal, suprapuneri și imagini de știri potrivite.

Channel 1 va începe cu programe de știri zilnice, acoperind „țări și limbi din întreaga lume”, dar va atinge apogeul de performanță odată ce își va lansa prezentările personalizate prin intermediul unei aplicații pentru smartphone.

Va oferi povești adaptate preferințelor tale individuale, preluate de la mari agenții de știri precum Reuters și Associated Press, și le va preambala cu informații de ultimă oră, în funcție de momentul exact în care decizi să le urmărești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *