Sursă foto: dbonline.ro

Echipa de juniori 2010 a Chindiei, care câștigase titlul județean la categoria sa de vârstă, a fost dezmembrată, fiind înlocuită de echipa Kinder Târgoviște! Banca tehnică a acesteia din urmă este condusă de Eduard Prisăcariu, fratele președintelui Asociației Județene de Fotbal.

Situația tensionată de la Chindia nu s-a liniștit nici după seria de demiteri, începută cu antrenorul Dragoș Militaru. El și întregul său staff au fost „puși pe liber” după două remize în campionat (1-1 cu CSA Steaua și 0-0 la Slatina) și o victorie cu 5-0 în Cupă împotriva echipei din Blejoi.

La finalul săptămânii trecute, un fost antrenor al Academiei Chindia și fost jucător al echipei din anii ’70-’80, Ion Ene, a fost și el informat de jurista clubului că nu i se va prelungi contractul. Acesta era la Chindia de 6 ani și a fost cel care a pus bazele echipei de juniori născuți în 2010, care sub comanda lui Remus Gâlmencea a câștigat titlul județean sezonul trecut.

Ene a primit vestea că nu va mai lucra la Chindia de la jurista Georgiana Niculae, singurul membru rămas din vechea conducere a clubului. Aceasta i-ar fi spus la semnarea documentelor de despărțire: „A fost bine până acum în pensiune la Chindia, cu președintele Ghergu, nu?!”. Contactat de reporterii Gazetei Sporturilor, Ene a refuzat să comenteze situația.

Academia Chindia a demarat, mai nou, o colaborare ciudată cu clubul local privat Kinder, condus de fostul primar interimar și șef al Asociației Județene de Fotbal Târgoviște Ciprian Prisăcariu. Ca parte a acestei colaborări, echipa Kinder a preluat grupa 2010 a Chindiei. Aceasta implică ca în locul echipei Chindia, campioană județeană, să joace acum echipa Kinder, antrenată de Eduard Prisăcariu.

Kinder a venit cu un lot de 21 de jucători, impunând însă niște clauze speciale. În cazul în care un jucător Kinder este transferat până la vârsta de 28 de ani, Chindia va primi 20% din suma transferului către clubul privat. De asemenea, dacă un jucător Kinder pleacă liber până la vârsta de 28 de ani, Chindia va plăti 5.000 de euro.

Ca urmare, din echipa campioană județeană au rămas în noua formație doar 4-5 fotbaliști. Alți 2-3 jucători au fost promovați la grupe superioare, în timp ce restul rămân fără echipă. Părinții acestor copii au organizat un protest la Primărie, unde li s-a comunicat că președintele clubului, Andrei Cordoș, este responsabil pentru aceste decizii.

În urma acestor evenimente, Cordoș a renunțat la clauzele impuse de Kinder, mai ales după protest.

Echipa U14 a Chindiei se pregătește să joace la nivel de elită, datorită clasării Academiei pe poziția a 26-a în ierarhia Federației Române de Fotbal. Cu toate acestea, în formație vor evolua jucători aduși de la Kinder Târgoviște. Remus Gâlmencea, antrenorul demis recent, a fost retrogradat la grupele de inițiere-formare, unde anterior pregătise Ion Ene, antrenorul demis cu puțin timp în urmă.

Sursă: GSP

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *