Miercuri, 25 octombrie 2023, la ora 21:18, polițiștii Brigăzii Autostrăzi au fost atenționați, prin două apeluri la 112, că o cisternă înmatriculată în Ucraina circulă haotic pe Autostrada A2, pe sensul de mers către București.

Cu ajutorul informațiilor primite în timp real de la apelanți, cu privire la poziția vehiculului, polițiștii au reușit să intercepteze cisterna pe autostradă, la kilometrul 135, în zona municipiului ialomițean Fetești.

Șoferul a fost identificat ca fiind un ucrainean de 44 de ani.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult, în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

IGPR menționează că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana în cauză fiind condusă la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Ceea ce este cu adevărat șocant e faptul că vehiculul oprit de Poliție este destinat transportului de gaz petrolier lichefiat, iar la momentul depistării aceasta era încărcată cu 19,61 tone de combustibil!

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Totodată, polițiștii au dispus măsura reținerii conducătorului auto, pentru 24 de ore, iar, în  cursul acestei zilei, va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fetești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Mulțumim cetățenilor, pentru spiritul civic de care au dat dovadă!

IGPR

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *