logo
RNTV Live

Scenariu de dezastru: Barajul Paltinu se rupe după un cutremur de 6.1 grade

paltinu
Ciprian Radu

Barajul Paltinu se rupe după un cutremur de 6.1 grade

ISU Prahova face o simulare de dezastru la barajul Paltinu. 

Conform scenariului, un cutremur de adâncime, cu epicentru în zona Vrancea, de 6,1 pe scara Richter, produce surparea versantului estic al barajului Paltinu. T

Se ating astfel valori maxime ale nivelului de retenţie al barajului. În scopul atenuării undelor de viitură şi pentru a evita atingerea unor valori limită de comportare a construcţiei, personalul barajului pune în aplicare procedurile specifice de golire controlată a acestuia.

Personalul de serviciu al construcţiei hidrotehnice începe evacuarea controlată a apei din baraj. Ulterior ploturile barajului cedează. Unda de viitură creată va ajunge în municipiul Câmpina în aproximativ 60 minute.

Populația din zona inundabilă din satele Seciuri, Lunca Mare şi Plaiul Câmpinei se vor autoevacua în zone stabilite din timp de normalitate. Ulterior vor fi relocate în căminul cultural din satul Plaiul Câmpinei. Echipa pirotehnică va proceda la deblocarea albiei râului Doftana prin detonarea resturilor lemnoase și spargerea bucăților de gheață.

Simularea este programată joi, 22 martie, începând cu ora 10.00.

Sursa: ISU Prahova

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor