Polițistul din Giurgiu filmat în timp ce agresează fizic și verbal copii instituționalizați are 30 de ani și o experiență de patru ani în Poliție, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, Ramona Stan. Potrivit ei, polițiștii au intervenit în acel centru după ce au auzit zgomot și au aplicat două sancțiuni în urma incidentului.

Ramona Stan a fost întrebată despre polițist și a declarat că comportamentul său nu este acceptabil și că există o anchetă în desfășurare pentru a stabili circumstanțele exacte ale evenimentului. Polițistul are 30 de ani și o experiență de aproximativ patru ani în Poliție. Până în prezent, nu au fost raportate alte probleme de acest gen în cazul său.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu a menționat că polițiștii intervin frecvent în acel centru și au primit sesizări privind comiterea unor infracțiuni de furt și distrugere a mobilierului de către beneficiarii DGASPC.

În ceea ce privește dosarele penale care vizează DGASPC, Ramona Stan a indicat că există trei astfel de dosare în lucru. Aceste dosare implică acuzații de act sexual cu un minor, întreruperea cursului sarcinii și abuz în serviciu. Dosarele au fost inițiate în urma sesizărilor Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și a unei publicații scrise.

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu cu privire la purtarea abuzivă a polițistului și a dispus deschiderea unei cercetări disciplinare în acest caz. Imaginile cu agresiunea fizică și verbală a tânărului sub protecția DGASPC au apărut în spațiul public în luna aprilie, iar autoritățile au luat măsuri după ce acest lucru a devenit cunoscut.


‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *