Sursă foto: AGERPRES

Prefectul Mihai Oprea, alături de autoritățile Vâlcene, au rămas câteva ore în faţa azilului de bătrâni privat din Râmnic, închis temporar de comisarii de la Protecţia Consumatorului, patronii acestuia refuzând să deschidă poarta şi să le lase să îi ia vârstnicii cazaţi acolo.

Închiderea căminului pe o perioadă de maximum șase luni, ca urmare a neregulilor constatate de către Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Vâlcea, indică o situație gravă în ceea ce privește îngrijirea și siguranța persoanelor vârstnice și a celor cu dizabilități din acea instituție.

Decizia de evacuare a căminului și relocarea rezidenților în unități specializate subordonate Consiliului Județean Vâlcea este un pas important pentru asigurarea bunăstării și îngrijirii corespunzătoare a acestor persoane vulnerabile. Autoritățile au trimis ambulanțe pentru a-i prelua pe bătrânii din cămin și a-i duce la Spitalul Județean pentru evaluare medicală și relocare în unități adecvate.

Număr mare de persoane vârstnice ce au refuzat să părăsească căminul a creat dificultăți în gestionarea situației.

Preluarea cazului de către Parchet indică faptul că se va investiga situația și se va stabili răspunderea în cazul neregulilor constatate în căminul Casanova. Este esențial ca autoritățile să analizeze în profunzime situația și să ia măsurile necesare pentru asigurarea unui mediu sigur și adecvat pentru persoanele vârstnice și cele cu dizabilități în toate centrele rezidențiale din județul Vâlcea.

Sursă: G4Media.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *