Featured Video Play Icon

A fost scandal intr-un cartier de case din zona industriala a localitatii Aricestii Rahtivani. Mai multi locuitori s-au revoltat, dupa ce o vecina de-a lor detine in curte mai multi caini periculosi. Intre acestia si cinci exemplare din rasa cane corso, extrem de periculoase, pe care abia recent le-a declarat la primaria din comuna. Pentru ca nu era chip sa se ajunga la un numitor comun in zona si-a facut aparitia si un echipaj de politie.

Nemultumirile oamenilor din cartierul de case, aflat in zona industriala de pe raza comunei Aricestii Rahtivani, au inceput de cand vecina lor, o femeie de 30 de ani, a adus mai multi caini in curtea locuintei, care, spun vecinii, ar apartine surorii acesteia. De atunci pentru acestia a inceput calvarul.

Nu este pentru prima oara cand localnicii din zona au depus mai multe sesizari la politie, Directia de Sanatate Publica Prahova si cea Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor. In plus au cerut si primariei sa fie sprijiniti.

Dar pentru ca nu au reusit cu niciun chip sa se inteleaga cu vecina, care tot timpul le vorbeste urat, spun acestia, miercuri seara au chemat din nou politia. Acestia au verificat daca femeia detine in conditii legale  cele patru exemplare de canne corso, unul rotweiller si mai multi metisi ai acestora.

Lucratorii din cadrul biroului pentru Protectia Animalelor arata ca animalele sunt ingrijite corespunzator, au carnet de sanatate cu vaccinuri facute la zi si microcipate. In plus, acestea sunt luate in evidenta la sediul politiei din Aricesatii Rahtivani. Oamenii din zona, insa, spun ca sunt deranjati de zgomotul infernal creat de patrupede si de mirosul care provine din curtea vecinei.

Oamenii vor sa mearga in instanta, pentru a-si face dreptate si pentru a reusi ca animalele periculoase sa nu mai fie tinute atat de aproape de locuintele lor.

By Costin