Un conducător a fost prins beat de două ori în șase zile!

Un şofer din Sânpetru, judeţul Braşov, a fost reţinut de către poliţişti după ce a fost prins de două ori beat la volan, în șase zile. Acesta va fi prezentat instanței de judecată.

Prima dată, analizele de sânge au arătat că bărbatul avea peste 3 la mie alcool în sânge. Câteva zile mai târziu, prins iar beat la volan, el a refuzat testarea la spital.

Şoferul, în vârstă de 45 de ani, este din comuna Sânpetru, judeţul Braşov. El a fost reţinut de către poliţişti miercuri. Urmează ca astăzi, joi, să fie prezentat instanţei de judecată pentru dispunerea unei alte măsuri preventive. El este acuzat de comiterea mai multor infracţiuni la regimul rutier, după ce a fost prins în repetate rânduri beat la volan.

Șase zile și două beții la volan

Poliţiştii l-au oprit în trafic în ziua de 12 mai, în jurul orei 10.30, pe şoseaua de centură a municipiului Braşov.

Poliția Brașov: „Poliţiştii au observat indicii din care reieşea că s-ar fi aflat sub influenţa băuturilor alcoolice. Din acest motiv, s-a procedat la testarea acestuia din punct de vedere al stabilirii prezenţei alcoolului în organism. Rezultatul a indicat o valoare 1,22  mg/l alcool pur. În consecinţă, bărbatul a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de mostre biologice, ulterior stabilindu-se că acesta avea o alcoolemie de 3,37 g/l la prima probă prelevată, respectiv 2,80 g/l la a doua probă”.

Poliţiştii i-au suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice  până la finalizarea cercetărilor.

A doua beție!

Miercuri, 17 mai, în jurul orei 10.20, bărbatul a fost oprit din nou în trafic, pe strada Nicolae Titulescu din municipiul Braşov. 

Poliția Brașov: „Şi de această dată, bărbatul părea a fi sub influenţa băuturilor alcoolice. Acest aspect a fost confirmat de rezultatul testului alcoolscopic. Acesta a indicat valoarea de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. De această dată, însă, a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii exacte a concentraţiei alcoolemiei”.

Poliţiştii au decis reţinerea acestuia. Joi, el va fi dus în faţa instanţei de judecată pentru luarea măsurilor legale.

Sursă: gds.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *