Featured Video Play Icon

O femeie de 34 de ani, care a suferit un avort spontan la inceputul lunii iulie, la maternitatea din Ploiesti, acuza personalul medical de neimplicare. Aceasta explica faptul ca ar fi fost lasata sa scoata singura fatul, care insa, spun specialisti, nu era dezvoltat corespunzator, iar tanara ar fi avut si mai multe complicatii.  Desi a traversat o perioada traumatizanta, cazul a fost sesizat politiei abia acum, dupa ce fata a revenit la un consult, chiar pe tura medicul de garda din ziua in care a pierdut sarcina. Conducerea unitatii medicale a pornit o ancheta interna, insa arata ca procedural personalul medical a parcurs toate etapele prevazute in acest caz. Va avertizez, umeaza informatii si imagini, cu un puternic impact emotional.

Marilena povesteste cu lacrimi in ochi experienta pe care a trait-o, la cea de-a treia nastere, insa cu ghinion de aceasta data. Tanara de 34 de ani a acuzat dureri abdominale pe 9 iulie si a ajuns de urgenta la maternitatea din Ploiesti. Sarcina nu era dezvoltata corespunzator, iar medicii aveau sa ii dea o veste groaznica. Suferise un avort spontan, la aproape sase luni de sarcina, iar fatul nu se dezvoltase corespunzator. Chiar si asa fata sustine ca acesta traia, atunci cand a fost scos.

Potrivit gravidei au urmat momente cumplite, pe care femeia le descrie ca adevarate traume, pentru ca, afirma ea, nu i s-ar fi explicat pas cu pas ce urmeaza sa i se intample.

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti a pornit o ancheta interna in cadrul sectiei de obstetrica ginecologie. Chiar si asa, din punct de vedere medical personalul i-ar fi explicat mamei, spun specialistii, ca este vorba despre un avort spontan si ca vor urma procedurile conform protocoalelor in vigoare. 

Potrivit procedurilor ce se urmeaza in aceste cazuri, pacientii sunt sprijiniti de personalul medical, si dupa avort.

Familia a depus luni dimineata o plangere la politie, chiar daca au trecut aproape 13 zile de la nefericitul eveniment. In cauza se fac verificari.

By Costin