Sursa: facebook UPG

Pe data de 11 mai de dimineață universitatea si-a început activitatea prin a invita atât persoanele din instituții cât și elevii de a11-a, a12-a din licee pentru o prezentare cât mai amplă a facultăților.

Pe holurile Universității tinerii își cautau facultatea dorită, fiind ajutați, bineînțeles de studenții voluntari. Erau standuri cu fiecare facultate, prezentări speciale si desigur flyere pe măsură pentru a îi ajuta pe elevi să se îndrepte spre un drum cât mai bun.

În Amfiteatru s-au ținut prezentări, acestea fiind coordonate de profesori până la ora 12:30 după care în parcarea generoasă s-au ținut spectacole, discursuri și defilări. S-a făcut prezentă si fanfara, dansuri populare, majorete și studenți defilând cu pancarde reprezentând facultățile universității.

Universitatea Petrol-Gaze ​​din Ploiești este o universitate publică din Ploiești, România. Înființat în 1948 sub numele de Institutul Petrolului și Gazului, ca răspuns la industrializarea în creștere din România și la lipsa educației la nivel înalt în domeniile petrolier și gazos. Aceasta a câștigat rapid statutul de universitate, prin urmare și-a schimbat numele în actualul una în 1993 și extinderea cu noi facultăți și departamente în domeniul științelor economice și umaniste.

Facultățile Universității:

  • Ingineria Petrolului și Gazelor;
  • Inginerie Mecanică și Electrică;
  • Ingineria Petrolului și Petrochimie;
  • Litere și Științe;
  • Științe economice;

Pentru a citi mai multe detalii despre fiecare facultate vizitați upg-ploiesti.ro.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *